* Omwille van de maatregelen die genomen zijn tegen het coronavirus is het secretariaat gesloten tot en met 19 april. Het secretariaat is bereikbaar op tel.050/387301 of via mail info@federatiejabbeke.be

*

Wegens de corona-pandemie zijn er geen liturgische vieringen tot en met zondag 19 april. Op vraag van de bisschoppen zijn onze kerken wel open voor stilte, bezinning en individueel gebed, mits het respecteren van sociale distantie. Onze 5 kerken zijn in elk geval open op zondag, woensdag & vrijdag telkens van 10.00 tot 16.00 u. Binnenin vind je enkele suggesties voor gebed.

*

Eucharistievieringen via radio, tv of internet in tijden van corona-crisis. Het corona-virus verhindert ons om samen te komen voor de wekelijkse eucharistieviering. Maar je kan ook via radio, tv of internet mee vieren.

Radio Maria – elke dag om 9.00 u. – zondag om 10u00 – zaterdag en zondag om 18u15.

Radio 1– zondag om 10u00

Npo2 (Nederland)– zondag 22 maart – 10.00 u. (Sint-Lambertusbasiliek, Hengelo)- Palmzondag 5 april – 10.00 u. (H. Jozefkerk, Waubach)

Eén– zondag 29 maart – 10.00 u. (St.-Salvatorskathedraal, Brugge)- paaszondag 12 april – 11.00 u. (Eurovisie – kathedraal St.-Etienne, Metz)www.kerknet.be/organisaties/bisdom-antwerpen – zondag 10.00 u. – elke dag 17.00 u. (bezinning en gebed)

via www.kerknet.be vind je ook een heel ruim aanbod aan bezinning en verdieping, gebed en schriftlezingen, tips voor on-line verdieping…

*

Zoals op zovele plaatsen in de regio zullen vanaf nu elke avond om 20u00 de kerkklokken luiden als teken van solidariteit met allen die getroffen zijn door het coronavirus en met allen die het hoofd proberen te bieden aan deze crisis. Het luiden van de klok wil een oproep zijn tot gebed, of tot verstilling en aandacht voor elkaar. Op zondagmorgen zullen de klokken ook luiden om 09u55. Mensen kunnen dan om 10u00 aansluiten bij de eucharistieviering op radio en/of TV.

Het solidair ontbijt in de kerk van Jabbeke werd afgelast wegens de corona-pandemie. Als u de reeds aangekochte kaarten behoudt, dan wordt dit bedrag integraal doorgestort aan broederlijk delen. Wie zijn geld terug wilt bezorgd zijn kaart(en) terug aan de persoon van wie hij(haar) ze kocht. Wees geduldig pas als de vieringen terug opgestart mogen worden kan dit worden verwezenlijk. Dank voor steun en begrip.