Welkom

U bent van harte welkom op de nieuwe website van de federatie Jabbeke. Deze website werd begin dit jaar 2014 opgestart en wordt nog volop opgebouwd. Kom dus geregeld eens kijken!

De federatie Jabbeke is een samenwerkingsverband tussen vijf parochies uit het decanaat Gistel: Sint-Blasius in Jabbeke, Sint-Jan-Baptist in Stalhille, Sint-Vedastus in Zerkegem, Sint-Eligius in Snellegem en Sint-Mauritius en Gezellen in Varsenare. Vier personen zijn benoemd in de federatie Jabbeke: pastoors Stefaan Demarcke en Pol Dehullu, diakens André Becu en Paul Ghyssaert. Samen met de federale stuurgroep behartigen zij de pastorale zorg.

Onze federatie evolueert in de komende jaren naar een pastorale eenheid, wat betekent dat de vijf parochies op termijn één nieuwe parochie zullen vormen.

Deze evolutie zal voor iedereen een hele aanpassing betekenen. Wat eeuwenlang vertrouwd was, wordt nu aangepast aan de nieuwe noden. We kunnen er tegenop zien. We kunnen er ook enthousiast aan meewerken. Laten we niet vergeten dat ons parochielandschap uitgetekend werd om mensen in contact te brengen met de Blijde Boodschap van Jezus Christus.
Hij was, is en blijft de bron van ons christen-zijn.

Pol Dehullu
Pastoor-moderator

Pol

Comments are closed.